Symantec

Symantec Norton 360 5.0

All-In-One Security

Го брани вашиот компјутер со помош на најсовремена заштита.

Symantec Norton 360 5.0 ги запира вирусите и сите закани уште пред да навлезат во корисничкиот компјутер и пред да направат штета. Им овозможува на корисниците скенирање на маиловите и  im (Instant Messages) од сомнителни линкови, атачменти или други закани. Прави ажурирања и апдејти за најновите онлине закани, без притоа да го успорува работењето на компјутерот.

Ги запомнува, обезбедува и автоматски ги впишува корисничките имиња и лозинки за да се забрза процесот на најава и да се заштити корисникот од cyber-криминалците и од кражба на податоците.

Со автоматски backu-up ги штити фотографиите, документите и музиката на корисникот. Вкучува 2GB обезбеден онлине бекап, доволен простор за складирање на стотици фотографии и песни.

Автоматски ги пронаоѓа и отстранува проблемите кои го забавуваат компјутерот. Го чисти хард драјвот и помага во заштитата со бришење на непотребните фајлови кои содржат лични податоци.

Овозможува брза и бесплатна техничка поддршка по маил, чат или телефон.

Системски побарувања:

  • Microsoft® Windows® XP (32-bit) со Service Pack 2 или понов Home/Professional/Media Center
  • Microsoft® Windows Vista® (32-bit and 64-bit) Starter/Home Basic/Home Premium/Business /Ultimate
  • Microsoft® Windows® 7 (32-bit and 64-bit) Starter/ Home Basic/Home Premium/Professional/Ultimate
  • Phishing protection карактеристиката е достапна со 32-bit Microsoft Internet Explorer 6.0 или понова веризија или Firefox 3.0 или понова верзија.

Минимум хардверски побарувања:

  • 300MHz или побрз процесор
  • 256 MB на RAM (512 MB е препорачливо)
  • 300 MB слободен простор на хард дискот
  • Мора да ги исполнува минималните услови за оперативен систем на Microsoft Windows XP/Vista/Win7
  • Internet Explorer® 6.0 или понов, или Mozilla Firefox® 3.0 или понов
  • Интернет поврзување (високобрзинско поврзување е потребно за online backup)
 
Производи
Microsoft
Cisco
Conteg
Panduit
Symantec