Microsoft  >  Сервери
Новата едиција на Exchange Server – 2013 доаѓа во две едиции: standard и enterprise. Standard едицијата е наменета за мали и средни компании, додека enterprise за поголеми корпорации кои имаат потреба од голем број на mailbox-ови.
Microsoft од септември 2012 година воведува нов производ во серверската линија на производи од својата понуда. Новиот Windows Server 2012 носи со себе подобрени карактеристики, поголема заштите, поедноставен начин на набавка и сл.


Што е ново во Windows Server 2012?
Microsoft System Center 2012 го трансформира начинот на кој работите со ИТ и апликациските сервиси во вашата организација, отпримизирајќи ги ресурсите преку јавен и приватен cloud, управуван од едно централизирано место.
Создаден и по карактеристики и по ценовна достапност за мали бизниси, Windows Small Business Server 2011 (SBS 2011) нуди агилно, all-in-one, безбедно серверско решение кое им помага на компаниите да го извлечам максимумот од работата во својата инфраструктура во оптимални услови.
Exchange Server 2010 им помага на корисниците во поголема продуктивност со тоа што им обезбедува слобода со безбедносна заштита на сите нивни комуникации - – e-mail, voice mail, instant messaging, и друго како на пример од виртуелизација на било која платформа, Web-browser, или уреди преку одредени стандардни протоколи. Корисниците секојдневно работат користејќи ги inboxe сандачињата. За многу организации, Exchange претставува основа за универзален inbox.
Носи забележителни и битни нови функционалности како и моќни подобрувања во јадрото на Windows Server оперативниот систем, кои им помагаат на организациите (од секоја големина) да ја зголемат контролата, достапноста, флексибилноста за нивните бизнис потреби кои се во процес на постојани промени.
Во денешно време, за многу бизниси ширум светот e-mail е најважната комуникациска алатка која им овозможува на корисниците да ги даваат навремените и најдобрите резултати
Windows Essential Business Server 2008 претставува enterprise-class серверско решение дизајнирано и наменето за бизниси од средни размери
Windows Small Business Server 2008 претставува all-in-one серверско решение дизајнирано со цел да помогне за поголема безбедност на вашите податоци како и да и овозможи на вашата компанија поголема продуктивност. Овој софтвер обезбедува бројни карактеристики кои им се потребни на голем број на фирми како на пример e-mail, Internet поврзување, internal Web сајтови, далечински пристап, поддршка за мобилни уреди, file и printer sharing, backup, и restore—се во едно за навистина достапна цена.
Microsoft SQL Server 2008 вклучува сигурна, продуктивна и интелигентна податочна платформа која ви омозможува користење на најбараните апликации, скратување на времето и трошоците за развој и менаџмент на апликациите, како и поголема акциона средина во организацијата.
Windows Server 2008 е дизајниран да им обезбеди на организациите најпродуктивна платформа за моќни апликации, мрежи, како и Web услуги, нови вредносни функционалности и моќни подобрувања на базичниот оперативен систем.
Windows Server 2008 Hyper-V е алатка за hypervisor базирана виртуализација како составен дел на Windows Server 2008. Содржи се што е потребно за поддршка на виртуализација на машините.
Преглед на основните карактеристики на Windows Server 2008 едициите
Microsoft® Office Communications Server 2007 е првиот производ на Microsoft кој ги комбинира елементите enterprise-ready IM (instant messaging), присутност, состанување, како и VoIP (Voice over IP) телефонија во целосно интегрирано, обединето комуникациоско решение
Windows Small Business Server 2003 R2 обезбедува неверојатно сигурна инфраструктура, вклучувајќи и вградена дополнителна сигурност и превентивна заштита на вашите бизнис -информации и податоци преку вграден firewall како и автоматски бекап
Безбедност за вашиот бизнис Microsoft Forefront е софтвер кој обезбедува огромна заштита и контрола врз безбедноста на вашата бизнис-мрежна инфраструктура.
Microsoft Forefront Security за Exchange Server ќе ви помогне да ја заштитите својата e-mail инфраструктура од инфекции и успорување
Новата верзија на Forefront Security за SharePoint обезбедува подобрена корисничка работа преку file uploads, мануелно скенирање, филтрирање преку клучен збор и програмска администрација.
Exchange Server 2010 helps your users get more done by giving them the freedom to securely access all of their communications – e-mail, voice mail, instant messaging, and more – from virtually any platform, Web-browser, or device through industry standard protocols. Your users live their business lives in their inboxes every day. For so many organizations, Exchange has been the foundation of a universal inbox.
 
Microsoft
Windows десктопи
Office систем
Сервери
Развојни алатки
Office 2013/365

Добредојдовте во Windows 8


Добредојдовте во Windows 7