Производи  >  Symantec
Symantec Norton 360 5.0 ги запира вирусите и сите закани уште пред да навлезат во корисничкиот компјутер и пред да направат штета. Им овозможува на корисниците скенирање на маиловите и  im (Instant Messages) од сомнителни линкови, атачменти или други закани. Прави ажурирања и апдејти за најновите онлине закани, без притоа да го успорува работењето на компјутерот.
Нортон заштитниот систем овозможува четири нивоа на моќна заштита која веќе е докажано дека ги стопира онлине нападите пред тие да го инфицираат вашиот компјутер. Проверува од каде доаѓаат фајловите и колку долго постојат, со цел да ги запре новите онлине закани пред тие да предизвикаат штета. Новиот Norton2012 антивирус ги елиминира вирусите со моќен пристап, овозможува проактивна заштита идентификувајќи и остранувајќи ги заканите со неверојатна брзина.
Symantec™ Endpoint Protection го комбинира Symantec AntiVirus™ со напредна заштита за да може да се овозможи најдобра одбрана од разни софтверски напади на лаптопи, десктопи и сервери. Овозможува заштита дури и од најдофистицираните напади кои минуваат низ традиционалните безбедносни системи, како rootkits, zero-day напади и mutating spyware.
Понудата на Symantec се надополнува и со Norton антивирусните решенија кои овозможуваат:
Одберете ја својата едиција на Symantec заштита
 
Производи
Microsoft
Cisco
Conteg
Panduit
Symantec