Symantec

Еконет стана овластен дистрибутер на Symantec!

 

Еконет стана овластен

дистрибутер на Symantec

 

 

Скопје, 15 април 2011


 

 

 


Еконет потпиша договор со Symantec за дистрибутерство на производите кои гу нуди овој бренд на територијата на Македонија, Албанија и Косово. Еконет ќе го носи името „Volume distributor” кое означува дистрибуција на клучни решенија како Endpoint Security и Security Suites (Symantec Endpoint Protection, Symantec Protection Suites) како и Backup Exec Product line (Backup Exec и System Recovery).

 

Продажбата на производите на Symantec ќе се врши исто како и за останатите брендови кои стојат во портфолиото на Еконет, преку партнерскиот канал.

 

Symantec е поим за антивирусни решенија кои им помагаат на организациите ширум светот за безбедно складирање и управување со продатоците. Софтверот на Symantec како и услугите кои ги нуди овој бренд служат за заштита во разни критични моменти, пружајќи му на корисникот едноставна работа и комплетна доверба во процесот на користење, праќање, креирање, размена на податоци, документи и сл.

 

 

 
Производи
Microsoft
Cisco
Conteg
Panduit
Symantec