Совети

Microsoft Licensewise

LicenseWise e online алатка која нуди помош за брз најчин и наједноставен начин при пронаоѓање на најдобриот производ, вистинската програма и опциите за лиценцирање. Алатката LicenseWise е навистина многу лесна за користење. Апликацијата обезбедува брзо и лесно водење низ начините за лиценцирање и можностите со цел корисниците да го оптимизираат својот продажен/куповен процес.

Можностите на оваа алатка вклучуваат:

·         Помош при одбирање на Volume Licensing програма, водич и споредби

·         Помош при селекција на производи за лиценцирање (едиции, видови на лиценци и количини)

·         Помош при одредување и споредување на цените

·         Квотата може да се симне во MS Word or Excel, при што корисникот може да ги има за своја евиденција, партнерот да ги искористи за сопствено брендирање и да ги прати на корисниците или дистрибитерите и сл. Овие формати може да се аплоадираат и во систем.

Најголемите бенифиции од употреба на оваа алатка се следните:

·         Брзи и едноставни чекори до соодветната програма од која имате потреба

·         Заштеда на време

·         Зголемена поедноставеност во процесот на лиценцирање

·         Брза програма за споредби, вклучувајќи и software assurance со што се поедноставува разбирањето на продобивките од различните начини на лиценцирање

·         Лесна алатка која може да ја користат и крајни корисници, партнери, реселери и сл

·         Обезбедува помош при селекција на програма и производ кое резултира со можност за зголемени приходи (како и заштеда)

Посетете ја страната и одберете го својот начин на лиценцирање: http://www.microsoft.com/licensing/licensewise/

Речник со одредени термини за количинско лиценцирање може да се најдат на следниот линк: http://www.microsoft.com/licensing/resources/glossary.mspx.

 

Еконет - најдобар SBC/OEM дистрибутер на Microsoft

Микрософт ја прогласи фирмата Еконет за најдобар Дистрибутер за Microsoft за Централна и Источна Европа за SBC/OEM Operation Excelence за фискална 2007 год.