Symantec

Новиот Norton антивирус 2012

 

Нортон заштитниот систем овозможува четири нивоа на моќна заштита која веќе е докажано дека ги стопира онлине нападите пред тие да го инфицираат вашиот компјутер. Проверува од каде доаѓаат фајловите и колку долго постојат, со цел да ги запре новите онлине закани пред тие да предизвикаат штета. Новиот Norton2012 антивирус ги елиминира вирусите со моќен пристап, овозможува проактивна заштита идентификувајќи и остранувајќи ги заканите со неверојатна брзина.

Подобрениот контролен центар сега им овозможува на корисниците да избираат помеѓу едноставен т.е. базичен или детален преглед на веб-базираните Norton услуги.

Norton 2012 функционира во позадина, така што не ја прекинува работата на корисникот.

Важен елемент во заштитата е што овој антивирус ги запира и cyber-криминалците од користење на безбедносни дупки во апликациите за да влезат и пренесат некоја софтверска закана во вашиот персонален компјутер.

Исто така, при користење на маил или IM комуникатори, Norton 2012 ги скенира сомнителните маил или IM линкови, атачменти или други трикови кои ги користат cyber-криминалците за да го украдат вашиот идентитет и вашите пари.

Уште една придобивка од овој антивиус: БЕСПЛАТНА 24x7 поддршка која ви нуди експертска помош и одовори преку телефон, email, live chat или онлине, во било кое време – секогаш кога ви е потребно.* 

*Symantec обезбедува 24x7 email, chat, или телефонска поддршка во период од една година од иницијалната инсталација на производот. NortonLiveTM Services се продаваат одделно. Достапноста на каналите за поддршка варираат во зависност од регионот , а во одредени земји може да се појави потреба од такси за интернет поврзување или наплата на телефонски повик. Целосни детали има на следната локација: www.symantec.com/globalsupport.

 
Производи
Microsoft
Cisco
Conteg
Panduit
Symantec