Symantec

Symantec™ Endpoint Protection

Новата генерација на антивирус технологија на Symantec

Напредна заштита

Symantec™ Endpoint Protection го комбинира Symantec AntiVirus™ со напредна заштита за да може да се овозможи најдобра одбрана од разни софтверски напади на лаптопи, десктопи и сервери. Овозможува заштита дури и од најдофистицираните напади кои минуваат низ традиционалните безбедносни системи, како rootkits, zero-day напади и mutating spyware.

Symantec Endpoint Protection овозможува многу повеќе од обична заштита. Исто обезбедува и напредна превенција која заштитува од таргетирани напади и напади кои претходно не се имаат појавено.  Вкучува проактивни технологии кои автоматски го анализираат апликативното однесување и мрежната комуникација со цел да детектираат и блокираат сомнителни активности, а исто допринесува и за голема административна контрола која им овозможува на корисниците да отстраната одредени машини / апликациски активности кои би претставувале голема опасност на компанијата. Може да се блокираат дури и одредени акции базирани на локацијата на корисникот. 

Symantec Endpoint Protection ја зголемува заштитата и помага при намалување на трошоите на сопствеништво на софтверот. Обезбедува еден едивствен агент кој е администриран од менаџмент конзолата.  Ова ја поедноставува безбедносната администрација и обезбедува оперативна ефективност како single software updates и policy updates, обединето и централно репортирање и едноставно лиценцирање.

Symantec Endpoint Protection е лесен за имплементирање и распространување низ организацијата. Symantec обезбедува широк спектар на консалтинг, техничка едукација, услуги за поддршка кои ја водат организацијата низ миграција, распространување и управување со решението и им овозможува на корисниците да ја сфатат целосната вредност на нивната инвестиција.  За организациите кои сакаат outsource безбедносен мониторин и менаџмент, Symantec нуди Managed Security Services за real-time безбедносна заштита.

КЛУЧНИ ПРИДОБИВКИ:

Напредна заштита—Symantec Endpoint Protection ги има во себе интегрирано најдобрите технологии за стопирање на безбедносните закани — дури и кај нај деликатните и непознати напаѓачи – уште пред да навлезат во мрежата на компанијата ги детектира и блокира малициозните софтвери, вклучувајќи висури, worms, Trojan horses, spyware, adware и rootkits.

Проактивна заштита—Новиот начин на проактивно безбедносно скенирање користи уникатни Symantec технологии за постигување детекција на добри и лоши однесувања на непознати апликации, подобрена детекција и намалување на false позитиви и без потреба за креирање на rulebased конфигурации.

Еден агент, една конзола — целосен обсег на безбедносни технологии се интегрирани во еден единствен агент и централизирана управувачка козола, со интуитивен кориснички интерфејс и веб базирано графичко известување. Корисникот ќе биде во можност да ја постави и да ја спроведе безбедносната политика во своето претпријатие со цел да се заштитат критичните средства. Symantec го поедноставува управувањето, го намалува користењето на системските ресурси и не бара никакви дополнителни застапници при додавање на Symantec Network Access Control подршката. Symantec карактеристиките се автоматски овозможени на самиот агент и управувачката конзола со самото купување на лиценца.

Оптимизација постоечките безбедносни технологии и ИТ инвестиции—Symantec Endpoint Protection работи и со другите водечки антивирусни производи, firewalls, IPS технологии и network access control инфраструктури. Тој исто така работи и со водечките deployment алатки, patch менаџмент алатки и security information менаџмент алатки.

Еден агент и една менаџмент конзола—Antivirus, antispyware, desktop firewall, IPS, device control и network access control (со набавка на Symantec Network Access Control лиценца) се обезбедени на еден агент—сите менаџирани од една и единствена конзола.


 

 
Производи
Microsoft
Cisco
Conteg
Panduit
Symantec