Совети

Бенифиции од Windows оригинален софтвер

Дали сте знаеле дека без оригинален Windows®, вие сте во многу голем ризик да бидете изложени на штетни и малициозни вируси кои можат да предизвикаат губиток на информации од вашиот компјутер или да ги стават вашите лични информации во ризик?

Со оригинален Windows не само што се подобро заштитени туку и:

  • Ја добивате сета помош кога ви е потребна. Со оригинален Windows, можете да рачунате на Microsoft и неговите партнери за поддршка. Оригиналниот Windows  исто така ги вклучува сите достапни документации како quick-start guides, прирачници и сл. кои ќе ви помогнат да го извлечете максимумот од својот компјутер. Кој стои позади нелегалниот Windows? Сигурно не некој на кој може да му се верува.
  • Може да го излечете максимумот од своето PC. Само корисниците на Windows добиваат ексклузивен пристап до сите опционални апдејти и download-и од Microsoft.

Популарни download-и за корисниците на оригинален софтвер:

Windows Easy Transfer for transferring from Windows XP (32 bit) to Windows:

Краток опис: Windows Easy Transfer служи за креирање на копии од вашите фајлови, документи, фотографии, музика, e-mail, подесувања и др. од вашиот компјутер на кој користите Windows XP за пренесување на Windows 7. Можете да ги префрлите податоците со користење на Easy Transfer Cable, removable media, или преку мрежа.

Microsoft Calculator Plus

Winows Defender

Краток опис: Windows Defender е бесплатна програма која ви помага да останете продуктивни преку заштита на вашиот компјутер од pop-ups, бавни перформанси и безбедносни закани предизвикани од spyware или некој друг потенцијално несакан софтвер.

SyncToy 2.1

Краток опис: SyncToy 2.1 е бесплатна апликација за синхронизирање на фајловите и фолдерите помеѓу различни локации. Тука е вклучено разделување на фајлови, фотографии и сл., со други компјутери и креирање на backup копии на истите.

За да ја видите листата од сите download-и кои им се достапни на корисниците на оригинален софтвер, може да го погледнете линкот на Microsoft Download Center.

 

Еконет - најдобар SBC/OEM дистрибутер на Microsoft

Микрософт ја прогласи фирмата Еконет за најдобар Дистрибутер за Microsoft за Централна и Источна Европа за SBC/OEM Operation Excelence за фискална 2007 год.