Програми за лиценцирање  >  FPP

FPP (Full packaged product)

За разлика од ОЕМ-от, овој тип на лиценца доаѓа во убава опаковка и е наменет за препродажба.

FPP софтверот може да биде деинсталиран од еден компјутер или сервер и повторно инсталиран на друг ако првиот компјутер веќе не се употребува и затоа е значително различен по цена од ОЕМ производите.

Инсталирањето бара Web или телефонска активација на десктоп апликациите, Windows Vista, Windows Server и Windows Small Business Server.

 
Програми за лиценцирање
ОЕМ
FPP
Количинско лиценцирање
Инсталација и активација