Microsoft  >  Windows десктопи
>Сите едиции на Vista >Сите едиции на Windows 7
Windows 8 Pro  е оперативен систем кој наменет за професионалците, развивачите на софтвер и напредните бизнис корисници кои што сакаат да ги искористат сите нови технологии кои доаѓаат со овој оперативен систем. Ги содржи сите опции како Windows 8, плус  напредни опции за енкрипција, можност за виртуелизација и слично што го прави идеален елемент во една покомплексна и сериозна бизнис инфраструктура и околина.
Windows 8 претставува основна едиција на десктоп оператен систем од најновата фамилија на Windows. Оваа верзија е создадена за да ги задоволи потребите на скоро сите домашни корисници и во себе ги има поголемиот број новитети кои што се ексклузивни за оваа верзија, новиот Internet Explorer, интеграција со Микрософт корисника сметка, новите и подобрени опции кои што порано беа достапни само преку Ultimate и Enterprise едициите. Поедноставено пребарување, заштедување на време, поголема прегледност, напредна заштита и сл. се само некои од каракстеристиките кои ќе имате можност да ги доживеете со користење на овој оперативен систем.
Зошто да прифатите „наjвероjатно“ кога се работи за лиценцирање на вашиот софтвер, кога може правилно да добиете лиценци и да спречите можни проблеми. Сознанието дали имате или не правилно лиценцирана копиjа за Windows® оперативен систем може да направи голема разлика помеѓу дополнителниот ризик за вашиот бизнис или беспрекорно да функционирате во вашата работа.
Оригиналниот Windows 7 е издаден од страна на Microsoft, лиценциран и поддржан од Microsoft или негов партнер.

Оригиналниот Windows помага при заштита на вашите податоци од безбедносни закани и штети кои неоригиналниот софтвер може да ги нанесе. Ви дава пристап до поддршка од Microsoft и неговите партнери, вклучувајќи и апдејти и сл, за да ви се помогне во извлекување на максимумот од вашиот компјутер.
Што значи downgrade?

Downgrade претставува симнување на набавената верзија на софтвер за една едиција подоле. На пример: корисник кој има набавено Windows Vista оперативен систем, прави downgrade на истиот и користи XP Professional.

Сите едиции на Виста

Сите едиции на Windows 7

 

 
Microsoft
Windows десктопи
Office систем
Сервери
Развојни алатки
Office 2013/365

Добредојдовте во Windows 8


Добредојдовте во Windows 7
Windows десктопи
Сите едиции на Vista
Сите едиции на Windows 7