Совети
Една од поважни карактеристики на продуктната линија на Linksys производите е едноставноста во користење – овозможувајќи му на корисничкиот бизнис се што му е потребно.
Работете било каде, во било кое време, преку било кој уред.
Office 365 е подготвен кога сте подготвени и вие.
Дали сте знаеле дека користењето на оригинален оперативен систем не само што може да Ви овозможи поголема заштита на Вашите податоци, туку и Ви прави достапни многу алатки за комуникација, пристап до документите од било кој уред и од било кое место, поголема заштита за Вашите деца кои сурфаат на Интернет, алатки за креирање на филмови, фотографии и сл.
Лаптопите со вградена безжична картичка обично имаат одлични антени и нема потреба од надградување на мрежниот адаптер. Овој совет е за лаптопи кои немаат вградена безжична способност.
Дознај ги фактите!

Можеби вашиот персонален компјутер е подготвен да го поддржи најновиот оперативен систем на Microsoft. Еве како може да го проверите тоа.
Во денешно време Интернетот претставува важна алатка за работа скоро за секој бизнис. Затоа, да им се овозможи пристап на корисниците во секое време до овој извор за работа, постојат т.е. wireless local area networks (LANs) безжични мрежи кои обезбедуваат high speed Internet поврзување како дома или на работа, така и на различни јавни локации и за да се отвари тоа поврзување не е потребно ништо друго освен мобилен уред како лаптоп кој има wireless card, или мобилен со можност за Wi-Fi поврзување.
Времето е пари. Во денешно време се е подредено на заштеда на време, па така и при работа со компјутер познавањето и користењето на копчиња и команди за кратенки (shortcuts) би можело многу да значи за вашата работа.
LicenseWise e online алатка која нуди помош за брз најчин и наједноставен начин при пронаоѓање на најдобриот производ, вистинската програма и опциите за лиценцирање. Алатката LicenseWise е навистина многу лесна за користење. Апликацијата обезбедува брзо и лесно водење низ начините за лиценцирање и можностите со цел корисниците да го оптимизираат својот продажен/куповен процес.
Дали сте знаеле дека без оригинален Windows®, вие сте во многу голем ризик да бидете изложени на штетни и малициозни вируси кои можат да предизвикаат губиток на информации од вашиот компјутер или да ги стават вашите лични информации во ризик?
 

Еконет - најдобар SBC/OEM дистрибутер на Microsoft

Микрософт ја прогласи фирмата Еконет за најдобар Дистрибутер за Microsoft за Централна и Источна Европа за SBC/OEM Operation Excelence за фискална 2007 год.