Novitet
Visual Studio 2012 shperndante templete te  reja,dizenjime ,dhe testime dhe me mekanizma veteveprimi -gjtihska qe ju nevojitet per te ndertuar aplikime te dedikuara ne nje kohe shume te shkurter.Ne te njejten kohe ,Blen per Visual Studio ju jep nje pakete visuale per te marre nje avantazh te plote per (dhe te bukur) nderfaqe te Windows 8.
Forefront Endpoint Protection 2010, versioni pasues I Forefront Client Security, lehteson dhe permireson mbrojtjen nderkohe qe ul se tepermi kostot e infrastruktures. Ajo bazohet mbi programin System Center Configuration Manager 2007 R2 dhe R3, duke i lejuar konsumatoret te perdorin infrastrukturen e menaxhimit te klientit ekzistues per te vendosur dhe menaxhuar kete mbrojtje.
Exchange Server 2010 ndihmon perdoruesit te perfitojne me shume, duke iu ofruar liri per nje akses te sigurte ne te gjitha llojet e komunikimit si – email, email-e zanore, mesazhe te shpejta dhe me shume- nga pothuajse cdo platform, Web-browser apo pajisje nepermjet industrise standarte te protokolleve. Per shume organizata, Exchange ka qene themeluesi i nje Poste universale.
Sistemi I ri I operimit Microsoft Windows 7 eshte leshuar zyrtarish ne treg.Duke filluar qe nga 22 tetori 2009, cdo klient ka mundesine te bleje nje nga versionet e Windows 7 dhe the perfitoje nga permiresimet e shumta te sistemit te cilat Windows 7 ju ofron.
Nga 1 Janar 1009, EKONET behet nje ditributor i autorizuar per produktet CONTEG per Maqedoni, Shqiperi dhe Kosove.
Ne njoftojme mundesine e porositjes se ADSL2+ Annex M High-Speed WAN Interface Card (HWIC-1ADSL-M).

Ekonet ka kenaqesine te njoftoj mundesine e porositjes se Ruterit Cisco 880 3G dhe Rauter te serise SRST.Seria Cisco 880 eshte pjese e familjes se ruterave me konfigurim fiks Cisco 800, te cilet ofrojne akses Interneti, siguri, audio si edhe sherbime wireless ne gjeresi brezi te larte ne nje produkt te vetem, te sigurte, i cili eshte i thjeshte ne perdorim dhe menaxhim, i pershtatshem per biznese te vogla dhe ambjente apo zyra te vogla.http://www.cisco.com/go/800
Windows Essential Business Server 2008 eshte nje zgjidhje e dedikuar per nivele kompanish dhe sipermarrjesh te nivelit te mesem, i dizenjuar dhe me kosto te ketyre niveleve.
 
Novitet
Visual Studio 2012
Ekonet behet distributor zyrtar I Symantec
Pamje e pergjithshem mbi Forefront Endpoint Protection 2010
Exchange 2010
I gatshem per cdo kompjuter!
CONTEG alb
Karta e re ADSL2+ me nderfaqje WAN M High-Speed tashme mund te porositet!!!
Cisco 880 3G ruter i vlefshem per t'u porositur
Fuqizoni bisnezin tuaj me Serverin Windows Essential Business 2008